{month}
{day}

Számos fogyatékossági ág számára indultak úszás versenyszámok

A FODISZ megbízásából a Debreceni Aquasport Egyesület és a Debrecen Búvár Sportjáért Alapítvány 2023. április 22-én rendezte meg Országos Úszás Diákolimpiai Döntőjét fogyatékossággal élő diákok számára Hajdúszoboszlón, az Árpád Uszodában. A szervezést Moravecz János versenyigazgató és 30 fős versenybírói csapata bonyolították le.
A verseny kapui nyitva álltak, így az egész ország területéről nevezhettek a köznevelési intézmények és az egyesületek sportolói. A sportrendezvény egyben Tehetségkutató Versenyként is funkcionált, hiszen az úszó tehetségek felkutatását is zászlajára tűzte.
Az esemény különlegessége volt, hogy számos fogyatékossági ág számára indultak versenyszámok a közös élményszerzés nevében. Így közösen vehettek részt a sporteseményen mozgássérült, látássérült, hallássérült, tanulásban akadályozott, értelmükben akadályozott, autista, valamint szervátültetett fiatalok.


1-10. Mozgássérült 1-10-es kategóriákban, két kategóriánként (1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10)

11. Látássérültek

12. Hallássérültek

13. ID1 (Tanulásban akadályozott)

14. ID2 (Értelmileg akadályozott)

15. Autisták

16. Szervátültetettek


A közös bemelegítést követően, az ünnepélyes megnyitón Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket.


Induló versenyszámok:
- férfi-női 50 m gyorsúszás
- férfi-női 100 m gyorsúszás
- férfi-női 200 m gyorsúszás
- férfi-női 50 m mellúszás
- férfi-női 100 m mellúszás


A legkiválóbban teljesítő diákoknak Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa vezérigazgatója, Varga Katalin, a Hungarospa szolgáltatási igazgatója, Halápi Imre, a Smile Palacsinta Kft. tulajdonosa, valamint Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke adták át a díjakat. Továbbá a FODISZ jóvoltából minden résztvevő diák emlékajándékban részesült.

Az esemény nem jött volna létre támogatóink, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt., a Smile Palacsinta Kft., a Nádudvari NAGISZ Zrt., valamint a Alpin Najade-Fins Kft. nélkül.


Több versenyszámban született kiváló eredmény, de a legfontosabb maga az élmény, hosszú hónapok kihagyása után, a sportbaráti találkozások sportolók és szakemberek között




A győztesek névsora a versenyjegyzőkönyvben tekinthető meg.


Galéria