{month}
{day}

Korisuli 2023

A 2022-2023 tanévben iskolánk tanulóinak ismét lehetősége nyílt igénybe venni a miskolci jégcsarnok szolgáltatásait. A tanév folyamán hat alkalommal tudtunk ellátogatni az értelmileg akadályozott gyerekekkel a jégpályára. Minden alkalommal tizenöt tanuló és két őket kísérő nevelő korcsolyázhatott. A kori-suli január és február hónapban zajlott.

Az értelmileg akadályozott gyermekek fejlesztésében kiemelkedő jelentőséggel bírnak a különböző mozgásformák. Célunk, hogy minél többféle sportot ismerjenek és szeressenek meg. Életre szóló élményekkel gazdagodtak.

Az akadályozott gyermekek mozgásterápiáinak egyik fontos eleme a vesztibuláris rendszer ingerlése. Korcsolyázás közben a vesztibuláris rendszer különösen erős ingernek van kitéve. Fejlődik a mozgáskoordináció, fejlettebbek lesznek a szocializációs és kommunikációs készségeik, a mozgás egésze kihat az értelmi fejlődésre is. Észrevétlenül fejlődnek azon képességeik, amik segítségükre lehetnek a tanulásban pl: a koncentrációs képesség.

Szeretnénk elérni, hogy tanulóink szeressék és igényeljék a mozgást. Szert tegyenek olyan tudásra, melyek fontosak az egészségük megőrzése szempontjából és alternatívát  nyújtsunk a szabadidő helyes eltöltésére.

Köszönjük, hogy ebben az évben is lehetőségünk nyílt ezen szolgáltatást igénybe venni.

 

 

Miskolc, 2023. 03. 09.

                                                                           Szilágyi Sarolta

                                                                            gyógypedagógus

 

 

Galéria