{month}
{day}

Kori-suli decembertől-februárig

A 2018-2019 tanévben iskolánk tanulóinak ismét lehetősége nyílt igénybe venni a miskolci jégcsarnok szolgáltatásait. A tanév folyamán kilenc alkalommal tudtunk ellátogatni az értelmileg és tanulásban akadályozott gyerekekkel a jégpályára. Minden alkalommal tíz tanuló és két őket kísérő nevelő korcsolyázhatott. November végétől február elejéig hetente egy alkalommal vettünk részt a foglalkozásokon.

Az értelmileg vagy tanulásban akadályozott gyermekek fejlesztésében kiemelkedő jelentőséggel bírnak a különböző mozgásformák. Célunk, hogy minél többféle sportot ismerhessenek és szeressenek meg. Életre szóló élményekkel gazdagodhatnak. Ezek anyagi feltételeit pályázatokból biztosítjuk.

Az akadályozott gyermekek mozgásterápiáinak egyik fontos eleme a vesztibuláris rendszer ingerlése. Korcsolyázás közben a vesztibuláris rendszer különösen erős ingernek van kitéve. Fejlődik a mozgáskoordináció, fejlettebbek lesznek a szocializációs és kommunikációs készségeik, a mozgás egésze kihat az értelmi fejlődésre is. Észrevétlenül fejlődnek azon képességeik, amik segítségükre lehetnek a tanulásban pl: a koncentrációs képesség.

Szeretnénk elérni, hogy tanulóink szeressék és igényeljék a mozgást. Szert tegyenek olyan tudásra, amelyek fontosak az egészségük megőrzése szempontjából és alternatívát  nyújthassunk a szabadidő helyes eltöltésére.

Ebben nagy segítségünkre volt edzőnk, aki elejétől fogva megtalálta a hangot speciális igényű gyerekeinkkel, megfelelően motiválta és ösztönözte őket.

Köszönjük, hogy lehetőségünk nyílt a pályázat jóvoltából ezen szolgáltatásokat igénybe venni és szeretnénk a jövőben is folytatni a korcsolyázást, illetve szeretnénk gyarapítani eszközeink számát, hogy minél több diákunkat ismertethessünk meg a sport adta örömökkel.

 

 

Miskolc, 2019. február 14.

                                                                           Szilágyi Sarolta

                                                                            gyógypedagógus


Galéria