{month}
{day}

Tüskevár Túra 2016 őszén

Tüskevár Túra 2016 őszén

A Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI Tüskevár Tagintézményének őszi Tüskevár túráját 2016.10.13-án rendeztük meg Lillafüreden, melyen 200 diák  vett részt.

Iskolánk tanulóin kívül a miskolci Nagy Lajos Király Általános Iskolából, a Nebuló Általános Iskolából, Tornanádaskáról és Alsózsolcáról érkeztek csapatok.

A túra tervezése és előkészítése során figyelembe vettük a résztvevő gyerekek képességeit, ennek megfelelően több útvonal közül választhatta ki minden csapat a neki megfelelőt. A túraútvonalak mentén több pecsétet helyeztünk el,ezzel igazolták a résztvevők a túra teljesítését.


Borongós őszi reggel indult a Dorottya úti megállóból a LÁEV kisvonata a vidám résztvevőkkel. Lillafüreden zenével vártak minket, és a megnyitó után minden csapat elindult a környező ösvényeken.


Túránk egyik új állomásán a Herman Ottó Vendégházban meleg teával,finom süteménnyel vártunk  minden résztvevőt. A kertben megpihentek a fáradt túrázók, a kiállításon megismerkedtek Herman Ottó életével.

A Látogatói Központban interaktív kiállítást nézhettek meg a résztvevők.

A túrát vidám dalos műsorral zártuk.


Az oklevelek, ajándékok kiosztása és a közös éneklés után jókedvűen szálltunk fel a kisvonatra.

Köszönetünket fejezzük ki a FODISZ-nak az anyagi támogatásért ,Mátrai Imrének a LÁEV üzemigazgatójának a kisvonat biztosításáért ,Tóth Ferenc Zsoltnak a Herman Ottó Emlékház vezetőjének a tárlatvezetésért a vendéglátásért és a Látogatói Központ munkatársainak .

Miskolc,2016.10.15.