{month}
{day}

Pályaavató integrált kispályás labdarúgó torna

Pályaavató integrált kispályás labdarúgó torna az Alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola és AMI Benedek Elek Tagintézménye udvarán.

Alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola és AMI Benedek Elek Tagintézménye új műanyag kézilabdapályát „kapott” a régi repedezett aszfaltos helyett.

Az esemény tiszteletére az új pályát felavatva Dolhai Miklós az iskola testnevelő tanára integrált kispályás labdarúgó tornát szervezett 4 csapat részvételével.

Résztvevő csapatok:

1.      Alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola és AMI

2.      és Benedek Elek Tagintézménye 2 csapat

3.      Miskolci Éltes Mátyás Általános Iskola és EGYMI és Tüskevár Tagintézménye

A csapatok diákjai között integrálten és szegregáltan is voltak tanulásban akadályozott tanulók. A torna felkészülési lehetőséget biztosított az Éltes Iskola és Benedek Tagiskola eltérő tagozatán tanuló tanulásban akadályozott diákoknak a közelgő megyei diákolimpiai versenyre mely szintén Alsózsolcán a helyi sportcsarnokban kerül megrendezésre október 17-én.

A kupát végül a hazai csapat nyerte, de az eredménytől függetlenül minden csapat kapott ajándékba sporteszközöket, melyet Nemes Zsolt a FODISZ Borsod megyei versenyigazgatója adott át az iskolák csapatainak.


Galéria